Pizza: blog

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pizza Klub blogja

network.huBizony ám, a japán kollegák nem kizárólag miso levesen és algán, meg szójacsírán élnek. Eszenek ők is pizzát, igaz, ennek csak a neve és a formája hasonlít az európai verzióra, és az is csak azért, mert az európaiak így nevezték el.

 

 

De elnevezték, mert szeretik, hasonlóan sok japán okossághoz, ez a kimondottan egészséges lelemény is helyet kapott a nyugati civilizációban. És számos neves étterem étlapján is.

Egy próbát megér!:)

 

Hozzávalók:

 

egy közepes fej édeskáposzta

egy-két nagyobb darab póré

3/4 bögre rizsliszt

2 tojás

egy evőkanál szezámolaj

egy evőkanál sűrű sötét szójaszósz (tamari)

 

A káposztát apró darabokra vágom, hozzákeverem a lisztet és a felvert tojásokat, a felaprózott hagymát és a tamari szószt is, és felhevített olajon, szelíd lángon  mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Tovább 

network.hu

A pizza akkor esik a legjobban, ha azt eszem, és akkor a legjobb, ha házhoz hozzák, és mosogatni sem kell utána.

Ezek a legjobb, betesztelt és elégedettséggel jutalmazott budapesti online pizzériák, alapos kóstolgatás után megszületett a toplista.

Csekkolj, ízlelj, lakj jól, vagy anyázz.

Többnyire mixelősök, 800-900 ft-os alapártól, extrákkal, viszonylag gyors kiszállítással. De ha mégsem, ne rajtam verjétek le, hanem a közlekedési mérnökökön.

 

Don Pepe

Theo Papa pizzája

Al Capone Pizzéria

Mix-R Pizzéria

Pizza King

Pizza Forte

Allstar Pizza

Dob Pizza

Don Corleone

Don Roberto Pizzeria

Il Treno

 

Ha pedig másra vágysz, klikkelj szorghalmasan a Netpincéren, vagy a Pizzán, vagy egyél egy pörköltet nokedlivel.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1 kg liszt
1 dl olaj
50 g élesztõ
cukor
tej

langyos víz

Elkészítés:

Az élesztõt felfuttatjuk langyos tejben és egy kávés kanál cukorral. A lisztet egy (kelesztõ) tálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, sót, élesztõt és annyi vizet, hogy keményebb tésztát kapjunk, mint a nokedli (kb. 1 liter víz).
Lefedjük a tálat és hagyjuk kb 1 órát állni.
Ez után a kezünket megolajozzuk, mert a tészta ragadni fog, egy kicsit átgyúrjuk és belehelyezünk belõle egy kis adagot a kizsírozott és kilisztezett tepsibe.

Tovább 

Hála az utóbbi években tucatjával nyíló, bár nem egyszer inkább magyaros, mint olasz pizzériáknak, manapság már az óvodás gyerekek is inkább egy szelet pizzát kérnek vajas kenyér helyett.

Azt azonban nem sokan tudják, hogy Itáliában ez is csak egy kenyérféle volt. A ?csak? persze ez esetben nem helytálló, hiszen olaszhonban a kenyér olyan fontos szerepet tölt be, hogy az egyik legnépszerûbb szólásukban is a jó szinonimájaként használják a szót. Vagyis ha valamit nagyon dicsérnek , azt mondják: olyan jó, mint a kenyér.

Tovább 

Akár a Született feleségek forgatása is leállhat jövõ héten, ha addig nem fejezik be a forgatókönyvírók a sztrájkot.

Eva Longoriát azonban ez mégsem keserítette el. Jay Leno talkshow-sztár fánkjai után õ pizzát vitt a sztrájkolóknak. A sztárok megértõek, pedig ?elfogytak" a kész forgatókönyvek, s a sztrájk miatt nem érkezik után
pótlás.

A jelenleg leforgatott sorozatrészekkel már karácsonyig sem húzzák ki az amerikai tv-csatornák. Eva minden egyetértése mellett ? a szerzõk
nagyobb részt akarnak a DVD-eladásokból, és részesedni szeretnének az internetes bevételekbõl is ? rámutatott: míg a színészek gazdagok, így õket anyagilag nem érinti érzékenyen a forgatási szünet, a stábok egyéb
tagjait igen.

Tovább 

Világszerte kedvelt az olaszok pizzája. Sajnos nekünk, magyaroknak nincs ilyen népszerû nemzetazonosító ételünk. Talán a gulyás? Pedig a pizzához mérhetõ tésztafélénk a kenyérlángos, amit kenyérsütéskor készítettek eleink. Ma ismét egyre több helyen kínálnak hordozható kemencében sütött kenyérlángost. Annyi köze van az olajban sütött lángoshoz, hogy mindkettõ tésztából készül.

A végeredmény azonban egészen más. Magam is kóstoltam, szívesen kínált vele két megnyerõ fiatalember.

Tovább 

A Polaris Csillagvizsgáló szakkörének tagjai az Európai Déli Obszervatórium pályázatán Star clusters and the structure of the Milky Way (Csillaghalmazok a Tejút szerkezetében) címû pályamunkájukban a Tejútrendszer struktúráját szemléltették hétköznapi módszerekkel és tárgyakkal, esetünkben egy finom pizzával. Elsõ lépésként gömb- és nyílthalmazokról készítettek saját felvételeket Budapestrõl és Ágasvárról, amelyek térbelihelyzetét és egyéb jellemzõit a szakirodalomból gyûjtötték ki.

Tovább 

Budapesten egyre több jó olasz étterem sorakozik fel a sokáig etalonként emlegetett Trattoria Toscana és a Pomo d?Oro mellé. Remek példa erre az ínyencek egyik ? a belvárosi õskáoszban eldugott - kedvence, az Il Terzo Cerchio. Nem új, korábban is létezett, bár kevesen ismerték. Jó volt, de szép nem, még csak nem is gusztusos. Pár utcával arrébb kellett költöznie eredeti erzsébetvárosi székhelyérõl, hogy mint a rút kiskacsa, kikupálódjon.

Az étterem jelentõs átalakuláson ment keresztül.

Tovább 

Ausztrál filmfesztivál kezdõdik jövõ szombaton az Örökmozgó Filmmúzeumban: a kilencnapos mustrán fesztiváldíjas, Oscar-díjas, valamint nagy közönségsikert elért filmeket láthat a magyar közönség ? tudatta a Magyar Nemzeti Filmarchívum hétfõn.
Fejes Katalin sajtóreferens közleménye szerint az Ausztrál Nagykövetség és a Magyar Nemzeti Filmarchívum közös rendezvénye áttekinti az ausztrál filmmûvészet 2000 és 2006 között készült legjelentõsebb játék- és rövidfilmjeit, továbbá tudósít a kontinens jelenérõl, történelmérõl, az ott élõ emberek érzéseirõl és gondolkodásmódjáról.

Tovább 

Hozzávalók:

? csomag kész pizzatészta
2 evõkanál olaj
1 zacskó rucolasaláta
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
10 dkg reszelt Pannónia sajt
10 dkg reszelt Karaván sajt
1 dl tejföl

Elkészítés:

1 evõkanál olajat felhevítünk a serpenyõben, és ha már forró, beledobjuk a rucolasalátát. 2-3 perc alatt, erõs tûzön, kavargatva kicsit megroppantjuk, majd az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát. Lehúzzuk a tûzrõl, és félretesszük.

Összekeverjük a kétféle sajtot és a tejfölt, majd hozzákeverjük a fokhagymás rucolát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu