Pizza Blog: 2009. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pizza Klub blogja - 2009. augusztus

Kevés szalonnát kis kockákra vágunk és megpirítjuk. Egy kis fej finomra vágott hagymát adunk hozzá, megpároljuk, rádobjuk a paradicsompürét és a fokhagymát, jól lepirítjuk. 25 dkg darált marhahúst adunk hozzá, és megpároljuk. Amikor félig elkészült, apró kockákra vágott vegyes zöldséget adunk hozzá. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük. Olivabogyó finom tud lenni a tetején.

 

network.hu


A pizzaszószt a tésztára terítjük, 15 dkg vékony karikára vágott füstölt kolbászt teszünk a tetejére szép egyenletes elrendezésben. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk  és sütőben pirosra sütjük. Hogy valami zöldség is legyen a tésztán a kolbász mellé finom lehet néhány szelet gomba.

 

 

network.hu

 

A pizzaszószt a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt trappista sajttal megszórjuk, 20 dkg főtt, metéltre vágott csirkemellet teszünk rá, oreganóval ízesítjük és sütőben megsütjük. Nagyon finom tud lenni rajta egy kevéske friss hagyma!

network.hu

20 dkg marhahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oreganóval és bazsalikommal ízesítjük, kevés vörösborral és paradicsomlével felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A pizzaszósz megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Tovább 

20 dkg sertéshúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, paradicsomlével felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A pizzaszósz megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük

 

network.hu

Tovább 

Ez az a pizza, ahol az olaszkonyha találkozik a magyarral, hiszen itt a pizza tésztán ugyanazok a feltétek vannak, mint a hazai konyhákban uzsonnára kent vajaskenyéren. Szalonna, kolbász, sajt, paradicsom, csípőspaprika. Kell ennél finomabb?

 

- Fél kiló tészta,

- 5 szelet szalonna

- 7 dkg szeletelt szalámi,

- 7 dkg szeletelt kolbász,

- 25 dkg sajt,

- 1 kk bazsalikom,

- 1 kk oregano

- 1 kk Erős Pista.


A tésztára fel kell vinni az erősPistát, majd ízlésesen körberakjuk a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt.

Tovább 

Pizza ai quattro formaggi

 

- Fél kiló tészta,

- 10 dkg mozzarella

- 10 dkg pecorino

- 10 dkg gorgonzola

- 10 dkg groviera

- néhány db fekete olajbogyó.


A tésztára negyed körcikk alakban rápakolom a sajtokat (magyar sajtfélékkel is helyettesíthetem), elosztom rajta a magozott, negyedelt olajbogyókat és megsütöm.

 

network.hu

-Fél kilónyi tészta,

- fél csésze paradicsommártás,

- 10 dkg szeletelt mozzarella,

- 3-4 ajóka (anchovy filet),

- capri bogyó

- oregano,

- olivaolaj.

 

A tésztára kenem a paradicsomot, körkörösen rápakolgatom a csíkokra szelt ajókákat, megszórom vágott kapribogyóval és oreganóval, majd elosztom rajta a szeletelt mozzarellát.

 

Az egyik legfinomabb, igazi olaszos pizza receptje!

 

 

network.hu

 

- Fél kiló tészta,

- 25 dkg Pick, vagy Herz szalámi (ne spóroljunk a szalámin, mert rögtön nem lesz olyan finom!)

- 25 dkg sajt,

- 1 kk bazsalikom,

- 1 kk oregano

- 2 db cukkini


A tésztára pakolom a vékonyra szelt szalámiszeleteket, majd megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell! A cukkiniket félbevágva elhelyezem a pizzán.

 

A sütő középső sinébe tolva megsütöm.

 

network.hu

 

network.hu

Többször faltam már a Király utcában ilyen töltött török pizzát, aztán kíváncsi lettem, milyen lehet az eredeti. Utánanéztem a receptnek, íme:

 

 

Hozzávalók

 

A tésztához:

- 45 dkgramm liszt 

- 3 dl langyos víz 

- egy tasaknyi szárított élesztő 

- egy teáskanál cukor 

- egy evőkanál olaj

- 2 evőkanál natúrjoghurt

- egy csapott evőkanál só

 

Feltétnek:

- gyűszűnyi olaj, épphogycsak

- 35 dkg darálthús

- lilahagyma, fokhagyma tetszés szerint, felaprítva

- két evőkanál sűrített paradicsom

- kakukkfű, só és bors

 

 

Keverjük el a vizet az élesztővel, cukorral és olajjal, hagyjuk felfutni kissé.

Utolsó hozzászólás

Takács László üzente 10 éve

A török pizza gondolkodóba ejtett,meg kéne csinálni,sőt meg is csinálom.

Tovább 

Tenger gyümölcsei pizza
Az olvasztott vajjal meglocsolt tésztára 10 dkg leszűrt konzerv kagylót, 10 dkg vajban sóval, gyömbérrel megpárolt rákot, 5 dkg főtt, apróra vágott polipot teszünk, kevés citromlével meglocsoljuk, citromfűvel és zsályával ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

 

network.hu

 

Halász pizza
A pizzaszószt a tésztára terítjük, ráteszünk 10 dkg főtt, kis kockákra vágott tonhalat, 5 dkg főtt, karikára vágott tintahalat, 5 dkg apróra vágott főtt polipot.

Utolsó hozzászólás

pisztl andrás üzente 15 éve

én is imádom a pizzát

Tovább 

Vegetáriánus pizza
A pizzaszósz a tésztára terítjük, 8 dkg trappista sajtot szórunk rá. Nyers szeletelt gombát, főtt kukoricát, zöldborsót, spárgát, brokkolit, olívabogyót teszünk rá. Oreganóval ízesítjük és sütőben megsütjük.


Bazsalikomos pizza
2 csokor friss bazsalikomot finomra vágjuk, a pizzaszósz adjuk és jól kiforraljuk. A bazsalikomos pizzaszósz a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük. (Megjegyzés: természetesen használhatunk szárított bazsalikomot is, de ha lehet, a porított változatot ne használjuk.)


Friss fűszeres pizza
Friss csombort, tárkonylevelet, petrezselyemzöldet és kakukkfüvet 1-1 csomóval finomra vágunk és összekeverünk.

Tovább 

Az olaszok számára az étkezés hagyományosan társasági esemény, és igen fontos része az életnek.  Ez nem csak afféle sztereotípia, hanem valójában is így van, ezért is lett olyan legendás híre az olasz konyhának, és ezért létezik olyan sokféle ételük.

 

Nézzük mit is esznek az olaszok, mielőtt igazán enni kezdenek, azaz vegyünk sorba néhány jellegzetes olasz előételt, olaszul: Antipasto -t.

 

 

minestrone leves
Friss zöldségekből,  zöldség­leves, parmezánnal megszórva, fokhagymás pirított kenyérrel tálalva.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu