Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Többször faltam már a Király utcában ilyen töltött török pizzát, aztán kíváncsi lettem, milyen lehet az eredeti. Utánanéztem a receptnek, íme:
Hozzávalók
A tésztához:
- 45 dkgramm liszt
- 3 dl langyos víz
- egy tasaknyi szárított élesztő
- egy teáskanál cukor
- egy evőkanál olaj
- 2 evőkanál natúrjoghurt
- egy csapott evőkanál só
Feltétnek:
- gyűszűnyi olaj, épphogycsak
- 35 dkg darálthús
- lilahagyma, fokhagyma tetszés szerint, felaprítva
- két evőkanál sűrített paradicsom
- kakukkfű, só és bors
Keverjük el a vizet az élesztővel, cukorral és olajjal, hagyjuk felfutni kissé. Öntsük egy nagy tálba, keverjük bele a joghurtot és a sót, majd apránként adagolva az átszitált lisztet dagasszuk szépen ruganyos tésztává. Jöhet egy órányi pihentetés (nekünk meg addig egy kávé vagy cigaretta, hihi), ezalatt hólyagossá válik. Kiborítjuk lisztezett gyúródeszkára, kézzel pumpáljuk ki belőle a levegőt, és osszuk aztán négy egyenlő részre. Nyújtsuk őket egyenként vékony, ovális lapokká! Ismét pihentessük, letakarva.
Jöhet a tetejére való: serpenyőben nem túl sok olajon pirítsuk fehéredésig a darálthúst, sózzuk és borsozzuk igényeink szerint. Majd vegyük le a lángról, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a sűrített paradicsomot, a hagymákat, a két evőkanálnyi olajat, és keverjük el frankón. Ezzel kenjük meg a pizzák tetejét, de a szélükön hagyjunk ki egy-egy centit, ezt hajtjuk majd vissza, és kapunk peremes csónakokat. Sütőpapírral mehet a bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 225 fokon 20 percig süssük. Tálalás előtt joghurttal vagy tejföllel locsoljuk meg a tetejét, s mehet rá egy kis lilahagyma, egy kis kömény is.
Jóétvágy!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Svéd pizza
Bolognai pizza
Kolbászos pizza
Csirkés pizza