Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 dl olaj
50 g élesztõ
cukor
tej
só
langyos víz
Elkészítés:
Az élesztõt felfuttatjuk langyos tejben és egy kávés kanál cukorral. A lisztet egy (kelesztõ) tálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, sót, élesztõt és annyi vizet, hogy keményebb tésztát kapjunk, mint a nokedli (kb. 1 liter víz).
Lefedjük a tálat és hagyjuk kb 1 órát állni.
Ez után a kezünket megolajozzuk, mert a tészta ragadni fog, egy kicsit átgyúrjuk és belehelyezünk belõle egy kis adagot a kizsírozott és kilisztezett tepsibe.
Hála az utóbbi években tucatjával nyíló, bár nem egyszer inkább magyaros, mint olasz pizzériáknak, manapság már az óvodás gyerekek is inkább egy szelet pizzát kérnek vajas kenyér helyett.
|
|
Akár a Született feleségek forgatása is leállhat jövõ héten, ha addig nem fejezik be a forgatókönyvírók a sztrájkot.
Eva Longoriát azonban ez mégsem keserítette el. Jay Leno talkshow-sztár fánkjai után õ pizzát vitt a sztrájkolóknak. A sztárok megértõek, pedig ?elfogytak" a kész forgatókönyvek, s a sztrájk miatt nem érkezik után
pótlás.
A jelenleg leforgatott sorozatrészekkel már karácsonyig sem húzzák ki az amerikai tv-csatornák. Eva minden egyetértése mellett ? a szerzõk
nagyobb részt akarnak a DVD-eladásokból, és részesedni szeretnének az internetes bevételekbõl is ? rámutatott: míg a színészek gazdagok, így õket anyagilag nem érinti érzékenyen a forgatási szünet, a stábok egyéb
tagjait igen.
Világszerte kedvelt az olaszok pizzája. Sajnos nekünk, magyaroknak nincs ilyen népszerû nemzetazonosító ételünk. Talán a gulyás? Pedig a pizzához mérhetõ tésztafélénk a kenyérlángos, amit kenyérsütéskor készítettek eleink. Ma ismét egyre több helyen kínálnak hordozható kemencében sütött kenyérlángost. Annyi köze van az olajban sütött lángoshoz, hogy mindkettõ tésztából készül.
A végeredmény azonban egészen más. Magam is kóstoltam, szívesen kínált vele két megnyerõ fiatalember.
A Polaris Csillagvizsgáló szakkörének tagjai az Európai Déli Obszervatórium pályázatán Star clusters and the structure of the Milky Way (Csillaghalmazok a Tejút szerkezetében) címû pályamunkájukban a Tejútrendszer struktúráját szemléltették hétköznapi módszerekkel és tárgyakkal, esetünkben egy finom pizzával. Elsõ lépésként gömb- és nyílthalmazokról készítettek saját felvételeket Budapestrõl és Ágasvárról, amelyek térbelihelyzetét és egyéb jellemzõit a szakirodalomból gyûjtötték ki.
Budapesten egyre több jó olasz étterem sorakozik fel a sokáig etalonként emlegetett Trattoria Toscana és a Pomo d?Oro mellé. Remek példa erre az ínyencek egyik ? a belvárosi õskáoszban eldugott - kedvence, az Il Terzo Cerchio. Nem új, korábban is létezett, bár kevesen ismerték. Jó volt, de szép nem, még csak nem is gusztusos. Pár utcával arrébb kellett költöznie eredeti erzsébetvárosi székhelyérõl, hogy mint a rút kiskacsa, kikupálódjon.
Az étterem jelentõs átalakuláson ment keresztül.16 éve | Beregszászi Tímea | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
? csomag kész pizzatészta
2 evõkanál olaj
1 zacskó rucolasaláta
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
10 dkg reszelt Pannónia sajt
10 dkg reszelt Karaván sajt
1 dl tejföl
Elkészítés:
1 evõkanál olajat felhevítünk a serpenyõben, és ha már forró, beledobjuk a rucolasalátát. 2-3 perc alatt, erõs tûzön, kavargatva kicsit megroppantjuk, majd az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát. Lehúzzuk a tûzrõl, és félretesszük.
Összekeverjük a kétféle sajtot és a tejfölt, majd hozzákeverjük a fokhagymás rucolát.
Az olasz diétaspecialisták olyan egészséges pizzát alkottak, amely csökkenti koleszterinszintet és lassítja az öregedési folyamatot. Véleményük szerint az új pizza ugyanolyan finom, mint a tradicionális változat.
Az egyik szakember szerint a titok a friss zöldségekben rejlik, amelyeket a tésztához adnak hozzá. A speciális zöldségeket tartalmazó lisztet a szervezet azonnal megemészti. Víz hozzáadásával növekszik; ez lassítja a szénhidrát és a koleszterin felszívódását.
Pizza evésével 59%-al csökkenthetõ a a fejlõdõ stádiumban lévõ nyelõcsõ daganat, a végbélrákot 26, a a szájrákot 34%-al szorítja vissza-állítják olasz szakemberek.
Ám mielõtt tárcsáznánk a helyi pizzériát, nem szabad elfelejtenünk, hogy a pizza sok kalóriát, sót és telített zsírokat tartalmaz - figyelmeztet Nicola O'Connor, a brit rákkutató-központ munkatársa. "A hagyományos olasz pizzával ellentétben a brit változat tele van zsíros húsokkal és sajtokkal, melyek az elhízásért felelõsek, így közvetetten a rák kialakulásának rizikófaktorai" - olvasható a BBC honlapján.
Az összes gyorséttermi élelmiszer közül a pizza a legkárosabb - állapították meg a dán dietetikusok.
A koppenhágai étkezési szakértõk most hozták nyilvánosságra három éve folyó kutatásaik eredményét: mint kiderült, minden gyorséttermi élelmiszer közül a pizza okozza legtöbb bajt.
A kutatók éveken keresztül vizsgálták a különféle gyorséttermi hálózatok árucikkeinek protein- és zsírtartalmát. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy a pizza egy kalóriabomba, amelynek a rendszeres fogyasztása elhízáshoz, és az ebbõl adódó szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezet.
A gyémántkoktélok és ékszertelefonok világában egyre nehezebb felkelteni a luxusigényekkel rendelkezõ gazdagok figyelmét, ám Domenico Crolla szakácsnak közel 4 ezer dolláros finomságával kétségtelenül sikerült. Az olasz származású séfet James Bond figurája ihlette meg a világ legdrágább pizzájának elkészítésekor.
A milliomosok világában köztudott, hogy semmi nem elég drága, így Domenico Crolla pizzája elég jó eséllyel pályázhat a gazdagok figyelmének felkeltésére.
Korábban már beszámoltunk arról a norvég átigazolásról, amikor az alacsonyabb osztályban szereplõ Vindbjart támadója, Kenneth Kristensen a rivális Felkkeröy csapatába szerzõdött, a vételár pedig nem volt más, mint annyi garnélarák, amennyi a futballista testsúlya volt. Nos, a transzfernek immár párja akadt, mégpedig szintén Norvégiában - úgy látszik, a messzi északon a labdarúgók szívesen gondolnak a hasukra.
Történt, hogy a korábban az elsõ osztályú Moss FK-ben is megfordult csatára, Bard Erik Olsen, aki az idõ tájt a második vonalban kergette a labdát a Sprint-Jelöj együttesében, úgy döntött, hogy befejezi futballpályafutását annak érdekében, hogy több idõt tölthessen a családjával.
16 éve | Beregszászi Tímea | 0 hozzászólás
A tradicionális, legelterjedtebb, legtöbb pizzériában megtalálható pizzák:
Avellino
Paradicsom, mozzarella, spárga, szalámi, olivabogyó
Calzone
Paradicsom, mozzarella, sonka, szalámi
Capricciosa
Paradicsom, mozzarella, gomba, sonka, tojás,
Funghi pizza
Paradicsom, mozzarella, gomba, oregánó
Hawaii pizza
Ananász, sonka, sajt
La reine
Paradicsom, mozzarella, sonka, gomba, olivabogyó
Magyaros pizza
Baconszalonna, hagyma, parasztkolbász, Paprika, Tojás, Sajt
Margherita
Paradicsom, mozzarella, bazsalikom, oregánó
Marinara pizza
Paradicsom, fokhagyma, oregánó, olaj
Mexikói pizza
Paradicsom, kukorica, szalonna, bab, chili
Nápolyi pizza
Paradicsom, mozarella, olivabogyó, oregánó
Négy évszak
Paradicsom, Mozzarella, Pepperoni, Articsóka, Gomba, sonka (esetleg kukorica, borsó, stb.).
Ha azt mondják nekem, hogy Olaszország vagy azt, hogy olaszok, nekem elsõre három dolog jut eszembe: foci, maffia, pizza. Persze utána már sok minden egyéb, hiszen az egyik legjelentõsebb területrõl van szó a világon, de elsõre mégis ezek. Tudom, hogy ez diszkrimináció, de ez van. Szóval, foci sok volt már, a maffia talán máskor, legyen most inkább mindannyiunk kedvence, a pizza. Nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné, vagy legalábbis nagyon remélem. A pizza maga mára egy nemzet jelképe, hatalmas üzlet, és mellé még finom is.
udja-e ön, mit tartalmaz a sonkás-gombás pizza? Hány százalék tyúkhús van a tyúkhús-leves kockában? A bátrabbak pontos választ kaphatnak erre a Hulladék Munkaszövetség Nyisd ki szemed, csukd be szád! címû fogyasztóvédelmi füzetbõl, amely konkrét termékekre és márkákra lebontva ismerteti a legkedveltebb élelmiszerek összetételét.
Kiderül például, hogy a legtöbb csokoládés készítmény mindössze 1-10 százalékban tartalmaz kakaóport. Akkor mi van még benne?
A NewsMax.com írása szerint az elhízás befolyásolhatja az IQ-hányadost. Az ezt vizsgáló tanulmányban részt vett, magas testtömeg-indexszel rendelkezõ alanyok alacsony eredményt értek el a kognitív teszteken. Ezt az állapotot Homer Simpson effektusnak keresztelték el.
Az ötéves periódusú, Franciaországban zajló kutatást 2223 egészséges, 32-62 év közötti önkéntes bevonásával végezték, akik 1996-ban és 2001-ben is átestek egy négyrészes teszten. Ezek közül az egyik, amely a szótanulást vizsgálja, azt mutatta, hogy a 30-as testtömeg-indexszel rendelkezõ, túlsúlyos egyedek átlagosan hét szóra emlékeztek egy 16-os listából.
16 éve | Beregszászi Tímea | 0 hozzászólás
Sokan hiszik a világban, hogy pizzát esznek, valójában ügyetlen utánzattal töltik gyomrukat. Mert a valódi olasz pizza évezredeken keresztül formálódott a Földközi-tenger partjain. Nem pusztán ételrõl van szó, hanem a kultúra részérõl, nélküle az olasz nemzet konyhája "félkarú óriás" lenne.
Miben rejlik e kerek tésztaétel varázsa? A mesterek fontosnak tartják, hogy kézzel gyúrják a tésztát...
Egy hatalmas serpenyõbe tengeri sót, sörélesztõt, "OO"-ás lisztet tesznek, majd az óra járásával egyezõ irányban gyúrják a tésztát, körülbelül tíz percig.
16 éve | Beregszászi Tímea | 0 hozzászólás
A pizza elsõ feltûnése a dél-itáliai görög kolóniák (Magna Graecia) idejére datálható. Vergilius Aeneisében említik elõször. Az i. e. 3. században Marcus Porcius Cato a Róma történetérõl írt munkájában említ egy ?lapos kelt tésztát, melyet olívaolajjal, fûszerekkel és mézzel édesítenek, és köveken sütnek meg?. Pompeii városában a régészek feltárták a mai modern pizzériák elõdjeit.
Az ókori római pizzaféleségek még nagy mértékben különböztek a maiaktól.
16 éve | Beregszászi Tímea | 0 hozzászólás
A pizza olasz eredetû étel, mára az egész világon elterjedt. Alapja egy lapos kenyérféle, melyet paradicsomos szósszal borítanak, erre különféle rátétek jönnek (leggyakoribbak a különféle zölségek, gomba és felvágottak), végül reszelt sajttal szórják meg és sütõben megsütik. Jellegzetes fûszerei közé tartozik az oregánó.
Neve eredetileg különféle, kelt tészta alapú ételeket jelentett, valószínûleg a pinza szóból ered, mely a latin pincere (összegyúrni) szóból származik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu