Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Bérczessy Ádám | 0 hozzászólás
A 2006-os Európai Déli Obszervatórium Csillagászati Versenyét a Polaris Csillagvizsgáló szakköröseinek pályázata nyerte meg.
A csillaghalmazok a Tejút szerkezetében címmel készített anyaguk tőlem fényévekre álló tudományos- fantasztikus adatok és elemzések mellett egy finom falattal aratott a zsűri soraiban.
A három versenyző a Tejútrendszert egy guszta és méretarányos pizzából készítette el, a tojással, ketchuppal, borsszemekkel és sajtbuborékokkel hűen ábrázolva a molekulafelhőket, spirálkarokat és a szupernóva-robbanások és csillagszelek fútta csillagközi buborékokat.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A legnagyobb rajongók és ínyencek is ráunhatnak egy idő után a pizzára. Na nem is az ízesítése miatt (főleg mifelénk, mert itt aztán kígyót-békát rátesznek a vaskos, puha, kenyértészta-jelelgű, vagy a vékony és roppanós pizzára, feltétként,nem beszélve a calzone-ról és a spinelli-ről) hanem úgy az egészre, álleszcuzámmen.
Na ilyenkor kell felfedezőútra indulni a pizzák világában, és kipróbálni a Stromboli-t, ezt a nagyon vékony tésztából készülő, összetevőiben jól ismert, de ízvilágában kifinomult pizzakoszorút.
|
|
15 éve | László Krisztina | 1 hozzászólás
Ha össze kellene állítani a földönkívüli barátainknak egy csomagot, "Élet a Földön" kategóriában, a pizza és a Ferrari benne volnának. Az olaszok már elégedetten hátradőlhetnek, ők már hozzátették a magukét.
Az igazi pizza nemes olajokkal, tengeri sóval, minőségi gabonából, füstös-aromás hozzávalókból, kemencében sül.
A világ egyik legnagyobb példányszámban fogyó gyorskajája mirelit tésztából, félig romlott cuccokkal, sütőben. Brrr...
Amikor először ettem Olaszországban pizzát, nagyon meglepődtem: vékony, ropogós tészta, különös, fűszeres paradicsomszósz, és rengeteg sajt, semmi extra, (sem ketchup...)de sosem felejtem el az ízét.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Julia Roberts második filmszerepét a Mystic Pizza című, hagyományos amerikai romantikus filmben kapta (és ebben figyeltek fel rá), talán az idősebb generációnak még rémlik a mozi. A sztori tipikus (kapcsolatok, szerelem, sírás-rívás, boldogság), pizzériában játszódós, három főszereplős, nyolcvanasévekes, egyszer nézhetős.
Julia Roberts mellett a nagyszerű Lili Taylor, és a korán elfeledett Annabeth Gish játsszák a főszerepet, no meg a pizza, abból is a Mistyc, a titkos recept alapján készülő specialitás.
15 éve | Bérczessy Ádám | 0 hozzászólás
15 éve | Bérczessy Ádám | 0 hozzászólás
Louie Papa lelépett, most te viszed a boltot. Az meg nem egyszerű. Jönnek sorban az éhes gyomrok, pizzát rendelnek, de nem ám akárhogyan!
Te meg fölveszed a rendelést, és elkészíted a kaját, aztán besöpröd a pénzt, már ha az ügyfél elégedett. Ha nem az, nincs lóvé, és nem léphetsz tovább, és pontot sem kapsz.
És csak jönnek, egyre többen, jönnek, egyszerre sokan, és már azt sem tudod, ki mit kért, és mi az a hagymakarika....
Bizony ám, a japán kollegák nem kizárólag miso levesen és algán, meg szójacsírán élnek. Eszenek ők is pizzát, igaz, ennek csak a neve és a formája hasonlít az európai verzióra, és az is csak azért, mert az európaiak így nevezték el.
De elnevezték, mert szeretik, hasonlóan sok japán okossághoz, ez a kimondottan egészséges lelemény is helyet kapott a nyugati civilizációban. És számos neves étterem étlapján is.
Egy próbát megér!:)
Hozzávalók:
egy közepes fej édeskáposzta
egy-két nagyobb darab póré
3/4 bögre rizsliszt
2 tojás
egy evőkanál szezámolaj
egy evőkanál sűrű sötét szójaszósz (tamari)
A káposztát apró darabokra vágom, hozzákeverem a lisztet és a felvert tojásokat, a felaprózott hagymát és a tamari szószt is, és felhevített olajon, szelíd lángon mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
15 éve | Bérczessy Ádám | 0 hozzászólás
A pizza akkor esik a legjobban, ha azt eszem, és akkor a legjobb, ha házhoz hozzák, és mosogatni sem kell utána.
Ezek a legjobb, betesztelt és elégedettséggel jutalmazott budapesti online pizzériák, alapos kóstolgatás után megszületett a toplista.
Csekkolj, ízlelj, lakj jól, vagy anyázz.
Többnyire mixelősök, 800-900 ft-os alapártól, extrákkal, viszonylag gyors kiszállítással. De ha mégsem, ne rajtam verjétek le, hanem a közlekedési mérnökökön.
Ha pedig másra vágysz, klikkelj szorghalmasan a Netpincéren, vagy a Pizzán, vagy egyél egy pörköltet nokedlivel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás