Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legnagyobb rajongók és ínyencek is ráunhatnak egy idő után a pizzára. Na nem is az ízesítése miatt (főleg mifelénk, mert itt aztán kígyót-békát rátesznek a vaskos, puha, kenyértészta-jelelgű, vagy a vékony és roppanós pizzára, feltétként,nem beszélve a calzone-ról és a spinelli-ről) hanem úgy az egészre, álleszcuzámmen.
Na ilyenkor kell felfedezőútra indulni a pizzák világában, és kipróbálni a Stromboli-t, ezt a nagyon vékony tésztából készülő, összetevőiben jól ismert, de ízvilágában kifinomult pizzakoszorút.
Kipróbáltam, jóféle:)
Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg teljes kiőrlésű ,átszitált liszt
egy teáskanál (füstölt)tengeri só
egy teáskanál (nád)cukor
egy teáskanál élesztőpor
2 extra szűz teásnakál olívaolaj
1 dl langyos víz
A töltelékhez
1 evőkanál paradicsomszósz (lehetőleg házi, a közeljövőben prezentálom a receptet is), konzerv kizárva, nekem nagyon bevált a dm-es
1/3 bögre pesto (recept itt)
egy kis üveg (2,5 dl) szárított, olajban érlelt paradicsom
10 dkg mozzarella
1 felvert tojás
A tészta elkészítéséhez összekeverem a száraz hozzávalókat, és rászitálom az olívaolajra. Kicsit elkeverem, mehet hozzá apránként a víz is, fakanállal keverem össze alaposan, azzal érezni leginkább, hogy jó a tészta: rugalmasnak kell lennie, de ne legyen túl nedves!
Ha megvan, egy belisztezett gyúródeszkán könnyed mozdulatokkal átgyúrom (5-6 perc), majd bucit formázok belőle, olajjal átpaskolom, és konyharuhával leborítva egy mélyebb edényben egy órát pihentetem.
Bekapcsolom a sütőt, és 200 fokosra előmelegítem, közben pár könnyed mozdulattal még egyszer átgyúrom a bucit, a deszkára borítom, és ilyen szép vékony tésztát sodorva megpakolom a töltelékkel.
Először megkenem a paradicsomszósszal, azután a pesztóval, rápakolom szépen sorban a félbe-negyedbe vágott aszalt paradicsomot, a mozzrellát, és rétes-szerű rúddá föltekerem.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és kör alakban óvatosan belehelyezem a töltött rudat, a két végét összeillesztve. Azután fogok egy éles kést, és szépen egyenletes távolságban féilg bevágom a koszorút. Azután alaposan megkenem a felvert tojással, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Akkor jó, ha szépen megpirul a mázzal bekent teteje, és bugyborékol a sajt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Pizzatészta recept
Négy sajtos pizza
Pizza Napoletana
Szalámis pizza