Pizza: Stromboli pizza

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.huA legnagyobb rajongók és ínyencek is ráunhatnak egy idő után a pizzára. Na nem is az ízesítése miatt  (főleg mifelénk, mert itt aztán kígyót-békát rátesznek a vaskos, puha, kenyértészta-jelelgű, vagy a vékony és roppanós pizzára, feltétként,nem beszélve a calzone-ról és a spinelli-ről) hanem úgy az egészre, álleszcuzámmen.

 

 

Na ilyenkor kell felfedezőútra indulni a pizzák világában, és kipróbálni a Stromboli-t, ezt a nagyon vékony tésztából készülő, összetevőiben jól ismert, de ízvilágában kifinomult pizzakoszorút.

Kipróbáltam, jóféle:)

 

Hozzávalók:

 

A tésztához

 

25 dkg teljes kiőrlésű ,átszitált liszt

egy teáskanál (füstölt)tengeri só

egy teáskanál (nád)cukor

egy teáskanál élesztőpor

2 extra szűz teásnakál olívaolaj

1 dl langyos víz

 

A töltelékhez

 

1 evőkanál paradicsomszósz (lehetőleg házi, a közeljövőben prezentálom a receptet is), konzerv kizárva, nekem nagyon bevált a dm-es

1/3 bögre pesto (recept itt)

egy kis üveg (2,5 dl) szárított, olajban érlelt paradicsom

10 dkg mozzarella

1 felvert tojás

 

A tészta elkészítéséhez összekeverem a száraz hozzávalókat, és rászitálom az olívaolajra. Kicsit elkeverem, mehet hozzá apránként a víz is, fakanállal keverem össze alaposan, azzal érezni leginkább, hogy jó a tészta: rugalmasnak kell lennie, de ne legyen túl nedves!

Ha megvan, egy belisztezett gyúródeszkán könnyed mozdulatokkal átgyúrom (5-6 perc), majd bucit formázok belőle, olajjal átpaskolom, és konyharuhával leborítva egy mélyebb edényben egy órát pihentetem.

 

 

network.huBekapcsolom a sütőt, és 200 fokosra előmelegítem, közben pár könnyed mozdulattal még egyszer átgyúrom a bucit, a deszkára borítom, és ilyen szép vékony tésztát sodorva megpakolom a töltelékkel.

 

 

 

 

 

Először megkenem a paradicsomszósszal, azután a pesztóval, rápakolom szépen sorban a félbe-negyedbe vágott aszalt paradicsomot, a mozzrellát, és rétes-szerű rúddá föltekerem.

 

 

network.huEgy tepsit kibélelek sütőpapírral, és kör alakban óvatosan belehelyezem a töltött rudat, a két végét összeillesztve. Azután fogok egy éles kést, és szépen egyenletes távolságban féilg bevágom a koszorút. Azután alaposan megkenem a felvert tojással, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Akkor jó, ha szépen megpirul a mázzal bekent teteje, és bugyborékol a sajt.

 

 

 

 

 

Címkék: aszalt paradicsom feltét különlegesség mediterrán konyha mozzarella olasz pesto pizza recept stromboli unalom vékony tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu