Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Találtam egy igazán különleges japán (!) "pizzareceptet" angol nyelven, lefordítottam, íme. Az alaptörténet, hogy a hölgy, aki lejegyezte, Kyotoban járt, ahol érdeklődve figyelte, ahogy a szakács ezt a kerek ételt készíti. Kiváncsi arcát látva ott azt mondták neki "ez a japán pizza". Neve: okonomiyaki. (Valójában inkább az alakja hasonlít csak s az, hogy Japánban is gyorskajaként fogyasztják).
Hozzávalók (1 csésze kb. 2,5dl):
- 2 csészényi finomra vágott fejeskáposzta
- 1 csészényi jól megmosott, metélt póréhagyma
- 2/3 csészényi teljes kiőrlésű liszt
- tengeri só
- 2 tojás
- olivaolaj
- finomra vágott mandula és snidling a díszítéshez
Elkészítés:
A felaprított káposztát és póréhagymát, valamint a lisztet és a sót öntsük egy tálba, keverjük jól össze, majd tegyük rá a feltört tojásokat.
15 éve | konta kriszta | 1 hozzászólás
Itt egy picit egzotikusabb, keleti fűszerezésű pizzarecept azoknak, akik esetleg unják az olaszos paradicsom-bazsalikom kombó ízvilágát :)
Hozzávalók:
pizzatészta paradicsomos pizzaalappal (sugóval)
tonhal
vegyes zöldség tetszőlegesen
gyömbér
só
mozzarella sajt
olaj
szójaszósz
A pizzánkat picit elősütjük, majd rákenjük az alapot. A tonhalat felcsíkozzuk, olajon kicsit elősütjük, majd a felvágott zöldségeket is rádobjuk, és szójaszósszal, friss gyömbérrel, sóval ízesítjük.
|
|
15 éve | konta kriszta | 1 hozzászólás
Azt hiszem, abban mindenki egyetért, hogy az igazi pizza az olasz pizza. Bár az tény, hogy ma már rengeteg pizzéria felveszi a versenyt egy itáliai étteremmel is. Egyre jobbak az alapanyagok, egyre inkább adunk arra, hogy egészséges, finom hozzávalókat vegyünk és együnk, a mirelitpizzák háttérbeszorulnak. Nem is beszélve a gombamód szaporodó főzőműsorokról. Sütni-főzni ma már trend, egyre többen készítünk otthon is pizzát. De mi az olasz pizza titka?
15 éve | konta kriszta | 6 hozzászólás
Fejessaláta a pizzán... Érdekesen hangzik, de miért is ne. Próbáljuk ki!
Salátás pizza:
Hozzávalók:
- sugó
- pizzatészta
- fejessaláta
- sonka
- sajt (tetszés szerinti fajta)
- kefír
- paradicsom, paprika, uborka
A tésztára terítjük a sugót, majd sajtot és sonkacsíkokat szórunk rá, és megsütjük. Mikor elkészült, rádobálunk paradicsomkarikákat, uborkát, paprikát, csíkozott fejessalátát, végezetül leöntjük kefíres-sajtos besamellmártással.
15 éve | konta kriszta | 2 hozzászólás
Szardínia a halak szigete, Olaszországhoz közel fekszik a Földközi tengeren, konhyájukban is sok hasonlóságot mutatnak. Mi más is lehetne egy szárd pizzán, mint szardínia :)
Szárd Pizza
Hozzávalók:
- 1 doboz szardínia (vannak különleges halpiacok, árusok, ínyencek talán frissen is be tudják szerezni)
- 10 dkg héjában főtt krumpli, nem túl puhára főzve
- 5 dkg húsos szalonna
- 1-2 szem paradicsom
- só, bors, oregánó
- parmezán
A szardíniát lecsöpögtetjük, a krumplit sajtreszelőn lereszeljük, a szalonnát felcsíkozzuk, a paradicsomot felszeleteljük.
15 éve | konta kriszta | 1 hozzászólás
Ez is egy különlegesebb pizzarecept, belsőségeket kedvelőknek. Én nagyot néztem először a hozzávalókon... :)
Firenzei Pizza
Hozzávalók:
- 5 dkg csíkokra vágott sonka
- 5 dkg szeletelt gomba
- 5 dkg leforrázott és felaprított parajlevél
- 10 dkg szeletelt, főtt sertésagyvelő
- reszelt parmezán (igazi!)
- só, bors, bazsalikom, zsálya
Az előzőleg elkészített súgót (a pizzaszószt) ráöntjük a kinyújtott pizzatésztánkra, ráhalmozzuk a hozzávalókat, fűszerezzük, s a végén kerül rá a sajt.
15 éve | konta kriszta | 3 hozzászólás
Íme egy kicsit másféle pizzarecept, melyet például egy bajor sörsátor egyik fogásaként tudok elképzelni, sör mellé.
10 dkg kelkáposztát megtisztítunk, csíkokra vágunk, majd feltesszük főni 15 dkg füstölt tarjával és egy leveskockával. Ha megpuhult leszűrjük, a levet félretesszük az alap készítéséhez. Megkenjük az alapszósszal a pizzatésztát, és ráterítjük a kelkáposztát. Ráteszünk még 10 dkg vékonyra szeletelt gombát, a tarját csíkokban, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás