Pizza: Az olasz pizza titka

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Azt hiszem, abban mindenki egyetért, hogy az igazi pizza az olasz pizza. Bár az tény, hogy ma már rengeteg pizzéria felveszi a versenyt egy itáliai étteremmel is. Egyre jobbak az alapanyagok, egyre inkább adunk arra, hogy egészséges, finom hozzávalókat vegyünk és együnk, a mirelitpizzák háttérbeszorulnak. Nem is beszélve a gombamód szaporodó főzőműsorokról. Sütni-főzni ma már trend, egyre többen készítünk otthon is pizzát. De mi az olasz pizza titka?

Amit mi olasz pizzának ismerünk, Nápolyban jött létre a 18. században az első pizzériákkal együtt, ahol fafűtéses kemencékben sütötték a kerek finomságokat. Megjelentek az első pizzakészítő dinasztiák is. 1780-ban megszületett a "Pietro et basta cosi" (Péter, semmi több) nevű pizzéria, melynek hagyományait ma is őrzik - és tovább is viszik - az alapítók családtagjai. Az első amerikai pizzéria 1895-ben nyitott meg, az olasz pizza ekkor lépte át hivatalosan Itália határait.


A tökéletes olasz tészta titkai:

- mindig kézzel gyúrnak, hatalmas serpenyőben

- tengeri só, sörélesztő, liszt -> ezeket gyúrják össze a serpenyőben az óra járásával egyező irányban, kb. tíz percig

- tiszta lapra teszik a tésztát, tovább gyúrják kb.10 percig

- 5 percig állni hagyják, majd labdácskákat formáznak belőle

- minden liter vízhez 1kg liszt és 6dkg só kell, az élesztő változó (Olaszo.-ban lehet kevésbé vagy nagyon kelesztett tésztájú pizzák közül választani)

- a fafűtéses kályha nagyon fontos, előmelegítve kb. fél órán át, 450 fokra

- fontosnak tartják, hogy a bükkfadarabok min. fél méteresek, és min. 5-6 cm vastagságúak legyenek

- a pizzát egyenletesen kell sütni, ha forgatjuk, ugyanoda kell mindig visszatenni, nehogy megégjen

- tökéletes állapotban a tészta középen vékony, szélein vastagabb és ropogós

Címkék: pizza pizza hut pizza recipe

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Takács László üzente 14 éve

Köszönöm,kipróbálom.Laci

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu