Pizza: Pizzaológia

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sokan hiszik a világban, hogy pizzát esznek, valójában ügyetlen utánzattal töltik gyomrukat. Mert a valódi olasz pizza évezredeken keresztül formálódott a Földközi-tenger partjain. Nem pusztán ételről van szó, hanem a kultúra részéről, nélküle az olasz nemzet konyhája "félkarú óriás" lenne.

Miben rejlik e kerek tésztaétel varázsa? A mesterek fontosnak tartják, hogy kézzel gyúrják a tésztát...
Egy hatalmas serpenyőbe tengeri sót, sörélesztőt, "OO"-ás lisztet tesznek, majd az óra járásával egyező irányban gyúrják a tésztát, körülbelül tíz percig. Az így keletkezett masszát a serpenyőből valamilyen tiszta felületre ejtik, s ott további tíz percig gyúrják tovább. Öt percig állni hagyják, majd labdácskákat formálnak a gyuradékból. Minden liter vízhez egy kilogramm liszt, hat dekagramm só szükségeltetik, az élesztő mennyiségét viszont lehet variálni. (Olaszországban például lehet "alacsony", kevéssé kelesztett, vagy "magas", vagyis keltebb tésztájú pizzát kérni).

Az igazi titok azonban a fafűtéses kályhában rejlik, amelyet 450 fokra kell hevíteni. A bükkfadaraboknak legalább ötven centiméter hosszúnak és minimum 5-6 centiméter vastagnak kell lenniük. A pizza ugyanis egyenletes hőt kíván, a kályha előmelegítése több mint fél óráig tart. A pizzát forgatás közben ugyanazon a helyen kell tartani, ahová eredetelileg tették, máskülönben leég. A szabályok szerint alkotott "mű" akkor tökéletes, ha középen vékony, a szélein pedig vastagabb, és ropogós.

A pizza talán a világ legismertebb étele. Az utcai árus és a luxusétterem kínálatában egyaránt megtalálható. Az évszázadok során számtalan variációja keletkezett és most már van olyan pizzafajta is, amely erotikus ajzószerként hat.

Afrodiziákumnak tekintették az articsókát, az osztrigát, a verebek agyát. A hagymát az ókori Egyiptomban olyan veszélyesnek tartották a papok, hogy tiltották fogyasztását. Galenus, a II. században élt római orvos pedig azt tartotta, hogy azok a növények a legjobb szexuális gerjesztők, amelyek puffadást okoznak.

Manapság a pizza egyik válfaját tartják serkentő hatásúnak. Egy angol üzletlánc szeretné lepipálni a potenciagarantáló gyógyszeripart egy olyan mélyhűtött pizzával, amely felgyorsítja a szívverést és felébreszti a libidót. Hogy rendeltetését illetően kétségek se merülhessenek fel, a terméket elkeresztelték Pizzagrának. Bár összeállítása még csak most van folyamatban, a reklámkampánya beindult. Az újfajta pizzában azokon az összetevőkön kívül, amelyek közismerten növelik a férfiak és a nők szexuális étvágyát, benne lesz az articsóka, a spárga, a gyömbér, a csokoládé és a banán is.

http://gastroport.hu/main.php?cikk=1037

Címkék: olasz konyha pizza étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu