Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | konta kriszta | 1 hozzászólás
Azt hiszem, abban mindenki egyetért, hogy az igazi pizza az olasz pizza. Bár az tény, hogy ma már rengeteg pizzéria felveszi a versenyt egy itáliai étteremmel is. Egyre jobbak az alapanyagok, egyre inkább adunk arra, hogy egészséges, finom hozzávalókat vegyünk és együnk, a mirelitpizzák háttérbeszorulnak. Nem is beszélve a gombamód szaporodó főzőműsorokról. Sütni-főzni ma már trend, egyre többen készítünk otthon is pizzát. De mi az olasz pizza titka?
15 éve | konta kriszta | 6 hozzászólás
Fejessaláta a pizzán... Érdekesen hangzik, de miért is ne. Próbáljuk ki!
Salátás pizza:
Hozzávalók:
- sugó
- pizzatészta
- fejessaláta
- sonka
- sajt (tetszés szerinti fajta)
- kefír
- paradicsom, paprika, uborka
A tésztára terítjük a sugót, majd sajtot és sonkacsíkokat szórunk rá, és megsütjük. Mikor elkészült, rádobálunk paradicsomkarikákat, uborkát, paprikát, csíkozott fejessalátát, végezetül leöntjük kefíres-sajtos besamellmártással.
|
|
15 éve | konta kriszta | 2 hozzászólás
Szardínia a halak szigete, Olaszországhoz közel fekszik a Földközi tengeren, konhyájukban is sok hasonlóságot mutatnak. Mi más is lehetne egy szárd pizzán, mint szardínia :)
Szárd Pizza
Hozzávalók:
- 1 doboz szardínia (vannak különleges halpiacok, árusok, ínyencek talán frissen is be tudják szerezni)
- 10 dkg héjában főtt krumpli, nem túl puhára főzve
- 5 dkg húsos szalonna
- 1-2 szem paradicsom
- só, bors, oregánó
- parmezán
A szardíniát lecsöpögtetjük, a krumplit sajtreszelőn lereszeljük, a szalonnát felcsíkozzuk, a paradicsomot felszeleteljük.
15 éve | konta kriszta | 1 hozzászólás
Ez is egy különlegesebb pizzarecept, belsőségeket kedvelőknek. Én nagyot néztem először a hozzávalókon... :)
Firenzei Pizza
Hozzávalók:
- 5 dkg csíkokra vágott sonka
- 5 dkg szeletelt gomba
- 5 dkg leforrázott és felaprított parajlevél
- 10 dkg szeletelt, főtt sertésagyvelő
- reszelt parmezán (igazi!)
- só, bors, bazsalikom, zsálya
Az előzőleg elkészített súgót (a pizzaszószt) ráöntjük a kinyújtott pizzatésztánkra, ráhalmozzuk a hozzávalókat, fűszerezzük, s a végén kerül rá a sajt.
15 éve | konta kriszta | 3 hozzászólás
Íme egy kicsit másféle pizzarecept, melyet például egy bajor sörsátor egyik fogásaként tudok elképzelni, sör mellé.
10 dkg kelkáposztát megtisztítunk, csíkokra vágunk, majd feltesszük főni 15 dkg füstölt tarjával és egy leveskockával. Ha megpuhult leszűrjük, a levet félretesszük az alap készítéséhez. Megkenjük az alapszósszal a pizzatésztát, és ráterítjük a kelkáposztát. Ráteszünk még 10 dkg vékonyra szeletelt gombát, a tarját csíkokban, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval.
Különlegességeken gondolkoztam pizzaügyben, persze hogy az első ötletek közt volt, hogy édes pizzarecepteket keressek. Bármennyire meglepő, találtam is... Aztán belegondoltam...miért ne lehetne a pizza édes? Legyünk kísérletezők szelleműek, merjünk elrugaszkodni a megszokottól. Elvégre a sós palacsinta is kuriózumnak számított régen...
Gyümölcsös pizza:
Hozzávalók:
- a már kész pizzatészta
- 3 tojássárgája
- porcukor
- gyümölcsök tetszés szerint
- tojáslikőr
- narancs
Elkészítés: a tojássárgáját kikeverjük a porcukrral, és rákenjük a már kész pizzatésztára (gondolom normál, nem édesített pizaztésztáról van szó).
Nyilvánvalóan nem csak a hírverésnek köszönhető Jamie Oliver irdatlan sikere a konyhában, biztosan tud is valamit ez srác...
Ezt igazolja, hogy minden receptgyűjtemény tele van az ő tippjeivel, finom, igényes, különleges hozzávalóival. Íme híres pizzatésztareceptje:
Hozzávalók:
- 800 gr olasz, 00-ás fehérliszt (vagy 800 gr erős(!), gluténban gazdag (!) fehérliszt )
- 200 gr búzadara
- 2×7 gr szárított, tasakos élesztő
- 650 ml langyos víz
- egy csapott evőkanál tengeri só
- egy evőkanál barnacukor (vagy méz)
Elkészítése:
1.
15 éve | konta kriszta | 0 hozzászólás
Egy 324. recept helyett, valamint felbuzdulva a fővárosunkban gombamód szaporodó furcsábbnál furcsább nemzetközi éttermek kínálatán, utánanéztem más népek pizzáinak, így leltem rá a Lachmacun-ra (ejtsd: lahmadzsún).
Ez egy pizzaszerű finomság, ami egy vékony, kerek tésztaalap kemencében sütve, darált hússal megszórva (leginkább bárány vagy marha ajánlott hozzá). Ami a legérdekesebb, hogy meglocsolják citromlével, nyilván ettől pikáns savanykás lesz.
15 éve | Kertész Ábel | 6 hozzászólás
Hozzávalók:
Fél kilogramm liszt
1 dl nem hideg tej
Fél kocka élesztő
cukor és só
1-2 pohár langyos víz
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amig
felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, majd a közepébe
mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk. Ide kerül az élesztő
is.
Kézzel, vagy villával elkezdjük az élesztőhöz keverni a lisztet. Amíg összeáll a tészta egy kis langyos vizet érdemes hozzáadni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás