Pizza: blog

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pizza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, ha szeretsz leülni egy jó pizza mellé, és megbeszélni a nap eseményeit. Melyik a legjobb pizza recept? Ide beküldheted a sajátodat, és a többiekkel is beszélgethetsz egy jóízűt.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1180 fő
  • Képek - 135 db
  • Videók - 30 db
  • Blogbejegyzések - 72 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 513 db

Üdvözlettel,
Kertész Ábel
Pizza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pizza Klub blogja

network.hu

Az egyik haverom egyszer csinált egy marha jó pizzát... sprotnival. Tudom, nem sokan szeretik ezt az eléggé markáns aromájú, füstölt konzervhalat, de mi imádjuk, úgyhogy nagyon megörültem neki, hogy egyszer megkóstolhatom így, a kedvenc kajámban is.

 

Nagyon egyszerű votl az egész, ahogy figyelgettem. A tésztához nem tudnék receptet írni, de gondolom, egy szokványos tészta-recept tökéletes alapnak. A tésztára egy kis pohár tejfölt kent, amibe legalább 6-8 gerezd fokhagyma volt belenyomva és olasz fűszerekkel - oregano, bazsalikom - volt elkeverve.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Na, ez nálunk biztos nem fogyna el! A gyerekek utálják a konzerv-halakat... de lehet, hogy füstölt lazaccal elpusztítanák...

Tovább 

 eugDvGjGpHluudB

14 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

7MC2oS http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

konta kriszta üzente 14 éve

Jaj, de szeretem az áfonyát, csak ritka és drága sajna. :(

 

 aDjASXTxrFpevkgR

14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

6A9FHC http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

ostafi eniko üzente 13 éve

ez en pizza tesztam kitunoen puha es eggyben az alja ropogo,a caladom eggyszeruen "felfalja" mikor keszittek !a titkot en sem tudtam mig meg nem tanitottak rea,kedves baratnom Vica,tanitott-"ne tegyel vizet a tesztaba mikor gyurod,hanem jaurtot"-ennyi -ez a nagy titok
az elesztot iaurtban fujtatjuk fel-nincs viz!!

Hogy miért kap külön blogot ez a leves? nos, azért mert nagyon egyszerű, mindenki a saját íze, kedve szerint formálhatja és jól jön a sok vitamin ilyen időben.

Alapvetően minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb ez az olasz leves.

Olaszországban alapvetően van benne bab (fehér v. tarka), és csak erre jön rá a többi zöldség is én Tarantoban tanultam.

network.hu

Kezdem azzal, hogy egy pici olívaolajon húsos szalonnakockákat pirítok.

Arra megy a vöröshagyma, fokhagyma, kicsit dinsztelem.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Izgin hangzik, bár ez a kép nem túl ígéretes... de hiszek Nektek. Majd egyszer kipróbálom, és megcsinálom ebédre. Sosem ettem még minestrone-t.

Tovább 

network.hu

Akik szeretik a furcsa, tengerből származó kisállatokat lábakkal a tányérjukon, azoknak melegen ajánlom ezt a receptet. Nem mellesleg egészségesebb, mint mondjuk a sonkás pizza.

 

Hozzávalók:

 

- pizzatészta

- 10 dkg kagyló (friss, mirelit vagy konzerv)

- 10 dkg koktél- vagy garnélarák

- gyömbér

- só

- 5 dkg főtt polip

- citromfű

- citromlé

- zsálya

- parmezánsajt

 

Meglocsoljuk a tésztánkat olvasztott vajjal, rátesszük a kagylót, majd a vajban, sóval és gyömbérrel megpárolt rákot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát, nem az olcsó alapanyagairól híres ez a recept sem. De étteremben én is ettem már ilyen pizzát, és elismerem, fantasztikus! De otthon nem valószínű, hogy egyszer is meg tudnám csinálni ilyen hozzávalókkal... :)

Tovább 

network.hu

Személy szerint imádom a lazacot, bár nálunk luxusnak számít, sajnos, de nagyon egészséges, könnyű, szép húsú halfajta, és nem annyira intenzíven halízű. Persze néhanapján pizzára is kerülhet, íme egy egyszerű recept:

 

Hozzávalók:

 

- pizzatészta

- sugó (paradicsomos alapmártás)

- 20 dkg füstölt lazac (vagy nyers lazacfilé)

- vaj

- rozmaring

- fehérbors

- só

- olivabogyó

- citromlé

- parmezán sajt

 

Megkenjük a tésztánkat a sugóval, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és rátesszük a vékony szeletekre vágott lazacot.

Utolsó hozzászólás

konta kriszta üzente 14 éve

Sugót venni?? :) az az alapmártás, a paradicsomos szósz, ami a pizza aljára kerül :) azt nem venni, hanem csinálni kell :)
- >paradicsom (legjobb igaziból vagy hámozott egész konzervesből), kis hagyma olajon, rá fokhagyma, majd rádobod a a paradicsomokat, szétfőzöd, pici víz, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, bármi... ez a legegyszerűbb. :)

Tovább 

network.hu

Magyar lányként Bud Spencer jutott eszembe erről a receptről. És a westernfilmek. Pedig Mexikónak köszönhetjük.

 

Mexikói pizza:

 

Hozzávalók:

 

- pizzatészta

- paradicsomos pizzaalap (sugó)

- 10 dkg darált marhahús

- 10 dkg tarkabab

- fokhagyma

- lilahagyma

- olaj

- csemegekukorica

- sajt

 

A darált marhát kevés olajon megpiritjuk egy serpenyőben, sózzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a sugó felében készre pároljuk a húst. A sugó másik felében megpároljuk az előre beáztatott tarkababot.

Tovább 

network.hu

Jó kis magyaros, nehéz, hagymás, szalonnás pizzarecept, nem épp diétázóknak:

Hozzávalók:

 

- pizzatészta

- kolozsvári szalonna

- vörös- vagy lilahagyma

- fokhagyma

- olaj

- paradicsom

- reszelt sajt

- só, bors, bazsalikom

 

Parasztos pizza:

 

Karikákra vágott vörös- vagy lilahagymát és pár gerezd fokhagymát olajon üvegesre pirítunk, hozzádobunk bőséges, csíkokra vágott húsos, füstölt kolozsvári szalonnát és cikekkre vágott paradicsomot

Tovább 

network.hu

Találtam egy igazán különleges japán (!) "pizzareceptet" angol nyelven, lefordítottam, íme. Az alaptörténet, hogy a hölgy, aki lejegyezte, Kyotoban járt, ahol érdeklődve figyelte, ahogy a szakács ezt a kerek ételt készíti. Kiváncsi arcát látva ott azt mondták neki "ez a japán pizza". Neve: okonomiyaki. (Valójában inkább az alakja hasonlít csak s az, hogy Japánban is gyorskajaként fogyasztják).

 

Hozzávalók (1 csésze kb. 2,5dl):

 

- 2 csészényi finomra vágott fejeskáposzta

- 1 csészényi jól megmosott, metélt póréhagyma

- 2/3 csészényi teljes kiőrlésű liszt

- tengeri só

- 2 tojás

- olivaolaj

- finomra vágott mandula és snidling a díszítéshez

 

Elkészítés:


A felaprított káposztát és póréhagymát, valamint a lisztet és a sót öntsük egy tálba, keverjük jól össze, majd tegyük rá a feltört tojásokat.

Utolsó hozzászólás

Kocsis Imréné üzente 14 éve

CSak éppen a pidza tésztájának sz elkészitése nincs leírva. .ZSÓKAQ

Tovább 

 

network.hu

Itt egy picit egzotikusabb, keleti fűszerezésű pizzarecept azoknak, akik esetleg unják az olaszos paradicsom-bazsalikom kombó ízvilágát :)

 

 

Hozzávalók:

 

pizzatészta paradicsomos pizzaalappal (sugóval)

tonhal

vegyes zöldség tetszőlegesen

gyömbér

mozzarella sajt

olaj

szójaszósz

 

A pizzánkat picit elősütjük, majd rákenjük az alapot. A tonhalat felcsíkozzuk, olajon kicsit elősütjük, majd a felvágott zöldségeket is rádobjuk, és szójaszósszal, friss gyömbérrel, sóval ízesítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Hmm, ezt kipróbálom, biztos finom :)))
Az olaszosba mi az unni való?
Igaz én magyarost szoktam enni majdnem mindig, dehát, Olasz pizza a legjobb

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu